Новини

Вода у косметології

Лікування мінеральною водою у косметології – найкращий спосіб викорис Детальніше...

Мінеральні води

Природні мінеральні води. Структура, властивості та склад мінеральної Детальніше...

Перші відомості про воду

Перші відомості про воду. Вода є основним джерелом життя. Вода стан Детальніше...

Профілактичне застосування мінеральних вод

Використання мінеральних вод для лікування та профілактики. Лікування водою – найкращий спосіб безмедикаментозного лікування

Мінеральна вода характеризується підвищеним вмістом біологічно активних мінеральних та органічних елементів. Специфічні хіміко-фізичні властивості води визначають вплив на організм та можливість лікувального застосування.

Використання мінеральних вод при багатьох видах захворювань дуже популярне, особливо лікування водою застосовується у санаторно-курортних комплексах. Однією з переваг мінеральних вод є те, що вони застосовуються не тільки для лікування, але й дуже ефективні для профілактики захворювань. Використання мінеральних вод для профілактики доступне в домашніх умовах, але лікування мінеральними водами найчастіше здійснюється спеціалістами у спеціалізованих установах. Лікування водою (мінеральною) зазвичай проводиться курсами кілька разів на рік, тривалістю 4-6 тижнів. Більше тривалі курси можуть призвести до порушення водно-сольового балансу в організмі. Використання мінеральних вод покращує роботу травної системи, обмін речовин, покращує загальне самопочуття. Лікування водою дуже ефективне при гастритах, холециститах, захворюваннях нирок і навіть при цукровому діабеті.

Лікування водою – це не лише регулярне вживання води. Щоб використання мінеральних вод було ефективно, необхідно її правильно зберігати, дозувати, вибирати температуру.

Води слабкої мінералізації («Шаянка») можна вживати щодня як питна вода для вгамування спраги. Використання мінеральних вод із середньою мінералізацією («Шаянська», «Драгівська», «Поляна цілюща») призначені для профілактики та лікування, і несистематично – для вживання як питної. Використання мінеральних вод із високою мінералізацією підходить для гідротерапевтичних процедур (ванни, зрошення, інгаляції).

Кожна мінеральна вода унікальна за своїми властивостями, тому лікування водою є специфічним для кожного організму.