Новини

Види мінеральних вод. Класифікація мінеральних вод по різних критерія Детальніше...

Перші відомості про воду

Перші відомості про воду. Вода є основним джерелом життя. Вода стан Детальніше...

10 правил правильного вживання води

Правильне споживання води: основні правила. Правильне спо Детальніше...

Питний режим

Вживання води та питний режим. Збалансоване вживання питної води.

Вода – найважливіший елемент повноцінного функціонування організму людини, оскільки організм на 75-80% складається з води. Тому дуже важливо, яку воду та скільки води ми вживаємо для підтримки цього балансу. У звичайних умовах організм людини адаптується до навколишніх умов і вживання води відбувається при виникненні почуття спраги. Оптимальне вживання питної води створює сприятливі умови регулювання водно-сольового балансу, нормальної життєдіяльності організму.

Питний режим - це обґрунтоване вживання води (вживання питної води) протягом доби.

Кожна людина має збалансувати свій питний режим. Вживання води індивідуальне для кожного і залежить від різних факторів, наприклад, при великих фізичних навантаженнях потрібно дотримуватись одного питного режиму, а при схудненні – інший і т.д. Вживання води (вживання питної води) для дорослої людини на добу становить 30-40 мл на 1 кг ваги, для дітей – 80-160 мл на 1 кг ваги. Для дітей дуже важливо випивати добову норму рідини (можна пити джерельну та мінеральну воду, яка при правильному вживанні підходить для дитячого організму, натуральні соки).

Вживання води (вживання питної води) тісно пов'язане з режимом харчування, тому що з їжею в організм потрапляє 1-3 л води. За один прийом не потрібно випивати повну склянку води, краще пити по кілька ковтків із короткими перервами. Воду потрібно пити за 15-20 хвилин до їди, і через півгодини після їжі, щоб не заважати засвоєнню. Дотримуючись оптимального питного режиму, можна приглушити почуття голоду і скоротити кількість їжі, що вживається. Збалансоване вживання питної води може допомогти вам скинути зайву вагу, просто треба розпочати свій день зі склянки води.

Вживання води (вживання питної води) необхідне перебігу біохімічних процесів у організмі. Дотримуючись правильного питного режиму (правильне вживання питної води), можна уникнути низки хворобливих станів.

Порушення питного режиму – нерегулярне вживання води, що може призвести до головного болю, серцево-судинних захворювань, підвищення температури тіла, сонливості, слабкості. Несистемне вживання води може створити додаткове навантаження на організм, при якому погіршується травлення, що призводить до втрати солей та вітамінів.

Щоденне вживання питної води згідно з відрегульованим питним режимом допоможе зміцнити здоров'я та зберегти Вашу молодість.