Новини

Якість та смак води

Якість води, якість мінеральної води – основа смаку та корисності вод Детальніше...

Мінеральні води

Природні мінеральні води. Структура, властивості та склад мінеральної Детальніше...

Порівняльна характеристика вод.

Природна структурована вода, вода фільтрована. Порівняльна характерис Детальніше...

Мінеральні води

Природні мінеральні води. Структура, властивості та склад мінеральної води.

Мінеральна вода - це вода, що містить у своєму складі розчинені солі, мікроелементи.

Природні мінеральні води – підземні води з постійними хімічними та фізичними властивостями. Кожна мінеральна вода має властивості, що зумовлені вмістом мінеральних речовин, мікроелементів. Природні мінеральні води мають лікувальний вплив на організм людини, що зумовлено іонно-сольовим складом, специфічними властивостями.

Мінеральна вода не допускає очищення, яке може змінити її склад, природну структуру та властивості. Склад мінеральної води впливає смак води. Склад мінеральної води, структура та властивості залежать від особливих умов формування води у надрах землі.

Будь-яка вода з відкритих водойм має у складі певну кількість мінеральних солей. Але ця вода не вважається мінеральною, оскільки її склад змінюється залежно від зовнішніх факторів (сезонів, погодних умов). На поверхні землі природні мінеральні води з'являються у вигляді джерел або виводяться свердловинами (глибина свердловин досягає від декількох метрів до декількох кілометрів).

Склад мінеральної води завжди стабільний та обумовлений геологічним розвитком, характером тектонічних структур та іншими особливостями території. Склад мінеральної води впливає на спосіб вживання мінеральної води (зовнішнє і внутрішнє застосування). Склад мінеральної води це різноманітні комбінації з основних компонентів: натрію, кальцію, магнію, хлору, сульфату, гідрокарбонату. Тому відрізняють сульфатні, хлоридні, гідрокарбонатні та ін природні мінеральні води.

Природні мінеральні води, їх цілющі властивості використовуються для лікування та профілактики багатьох видів захворювань та є основними факторами лікування в санаторно-курортних закладах.

Природні мінеральні води Закарпаття давно відомі, оскільки тут розташовані основні запаси вуглекислих гідрокарбонатних натрієвих вод у Європі.