Новини

Про шкоду зворотнього осмосу

Система зворотнього осмосу. Вода, очищена зворотнім осмосом, та її вп Детальніше...

Порівняльна характеристика вод.

Природна структурована вода, вода фільтрована. Порівняльна характерис Детальніше...

Баланс води

Оптимальний баланс води в організмі досягається при регулярному дот Детальніше...

Про шкоду зворотнього осмосу

Система зворотнього осмосу. Вода, очищена зворотнім осмосом, та її вплив на організм.

Кожен із нас розуміє, що наше здоров'я безпосередньо залежить від якості води, яку ми вживаємо. На сьогоднішній день якісна питна вода – рідкісне явище, що пов'язане з екологічною ситуацією, забрудненням поверхневих та підземних вод та іншими факторами. Воду, яка тече з крана чи воду, яку очищає система зворотнього осмосу, важко назвати питною водою.

Система зворотнього осмосу – це спосіб очищення води, що ґрунтується на її пропусканні через спеціальну мембрану, що затримує всі частинки, крім молекул води.

Мембрана у системі зворотнього осмосу – це фільтр, який на 98-99% витягує з води мінеральні речовини. Система зворотнього осмосу очищає воду від усіх речовин, навіть корисних мікроелементів, необхідних нашому організму. Тому воду, очищену в такий спосіб, називають «мертвою».

Багато хто помилково вважає, що вода очищена зворотним осмосом - це чиста питна вода. Але вживання такої води може негативно позначитися на здоров'ї, оскільки вода, яку очищає система зворотного осмосу, вимиває корисні мінерали та мікроелементи з організму. Це може спричинити низку захворювань та порушень в організмі (порушення імунної системи, серцевого ритму, процесів травлення, порушення обміну речовин в організмі, загальне виснаження організму).

Вода, яку очищає система зворотного осмосу, приносить більше шкоди нашому організму, ніж користі. Фахівці вважають, що вода для вживання повинна містити необхідну кількість макро- та мікроелементів, які система зворотного осмосу видаляє із води. Вода, очищена зворотним осмосом, яка має у своєму складі корисних елементів, є не питною, а технічною.

Система зворотного осмосу використовується в харчовій промисловості, медицині, де ця технологія має практичне значення (затримує шкідливі бактерії, замінює термічну обробку рідини). Тому найкращою для вживання водою є природна структурована вода із чистих джерел Закарпаття, яка не потребує додаткового очищення, крім механічного. Це вода, збагачена необхідними мінералами та мікроелементами, найбільш корисна для нашого здоров'я.